Reise til St Petersburg

Storbyweekend i St. Petersburg

St. Petersburg er Russlands nest største by med 4.7 millioner innbyggere. Byen var tidligere kjent som Petrograd, og deretter Leningrad. Dette er en av verdens desidert vakreste byer, hvor nesten alle bygningene i det store historiske senteret kan oppfattes som en severdighet. Her krysser du kanaler over vakre utsmykkede broer i barrok stil. St Petersburg er selvfølgelig listet på UNESCO's verdensarv liste.

St. Petersburg er regnet som Russlands kulturelle hovedstad, og stormaktens ansikt mot Europa. Hvis du er ute etter å oppleve storslått arkitektur og kunst på høyt nivå, er St. Petersburg den rette byen å reise til. Du vil også kunne oppleve ballett og opera på det aller høyeste nivået.

Når er det best å reise til St. Petersburg?

Mai til september har de varmeste månedene, og juni er den mest populære måneden å reise til St. Petersburg. I denne perioden er det dagslys nesten døgnet rundt, og det er et stort kulturelt tilbud med konserter og festivaler. Det er også viktig å bestille rom tidlig hvis man vil besøke St. Petersburg i juni.

9. mai er seiersdagen, når de feirer Sovjetunionens seier over Nazi Tyskland. Dette er en opplevelse verdt å få med seg, med spektakulære militær parader gjennom byen.

Hotell i St. Petersburg

Her kan du finne et stort utvalg av hotell i St. Petersburg.

Fly til St. Petersburg

Pulkovo Airport er flyplassen i St. Petersurg. Det går busser med et intervall på 8 minutter mot sentrum av byen. For å komme til sentrum må man ta undergrunnsbane fra Moskovskaya stasjon. Det går også tog, men disse har rykte for å gå uregelmessig, og man kan oppleve å lang ventetid.

Ferie og Reiser

Om Ferie og Reiser

Ferie og Reiser er en reiseportal som formidler informasjon om forskjellige reisemål, charterturer, familieferier, og mer. Om du er på utkikk etter flybilletter, hotell, pakketurer eller annet innen reise, har du kommet til rett sted. Her finner du perfekte reisemål til sommerferie, høstferie, vinterferie, påskeferie eller andre gode reisetidspunkt.