Reise til Eiffeltårnet

Eiffeltårnet

Eiffeltårnet er et globalt symbol på Paris, og tiltrekker millioner av turister hvert år som skal bivåne eller klatre opp tårnet. Eiffeltårnet er den høyeste bygningen i Paris, og på en klar dag kan man se opp mot 70 km ut over Paris.

Det 325 meter høye tårnet som er designet av Gustave Eiffel sto ferdig etter to års arbeid i 1889. Eiffeltårnet ble ikke godt mottatt av parisierne da det ble bygget, da de syntes det var som en torn i øyet i den vakre byen.Tårnet har utvilsomt vokst på parisierne, og er i dag en kilde for nasjonal stolthet.

Belysning av Eiffeltårnet

Hver kveld ved solnedgang lyses tårnet opp av 336 prosjektorer fra bakken samtidig som at rundt 20,000 lyspærer begynner å blinke fra tårnet, noe som skaper et fantastisk lysshow. Lysene blinker i 5 minutter hver hele time.

Besøke Eiffeltårnet

Eiffeltårnet er plassert i Parc Du Champs de Mars, en stor park ved Seinen. Den nærmeste tog stasjonen til Eiffeltårnet er Champ de Mars (linje C), mens de nærmeste Metro stasjonene er Ecole Militaire på linje 8 og Bir-Hakeim på linje 6.

For den beste utsikten over eiffeltårnet bortsett fra Parc Du Champs, anbefales det å dra til Jardins de Trocadero, hvor man kan bivåne tårnet fra andre siden av Seinen. Her finner du også en kafé med fantastisk utsikt over tårnet, selv om prisene kan være litt astronomiske.

Bestige Eiffeltårnet

Hvis man har lyst til å bestige Eiffeltårnet i høysesongen er det viktig å møte opp tidlig. Hvis ikke kan man tilbringe flere timer i kø for å oppleve den beste utsikten i Paris. Om sommeren åpner tårnet for turer kl 9. Man kan velge om man vil ta heisen eller klatre opp. Man kan bestige trappene til de to første nivåene, eller ta en av de tre heisene. Det første nivået har en høyde på rundt 57 meter, mens det andre nivået er rundt 114 meter over bakkenivå.

Videre fra nivå to kan man ta en ny heis de siste 160 meterne til utsiktstårnet.

Man finner 2 restauranter i Eiffeltårnet. 1 restaurant på nivå 1, og den andre på nivå 2. Restauranten på nivå 2, Jules Verne er kjent for å ha en fantastisk utsikt og et utmerket kjøkken ledet av en av Frankrikes bedre kokker.

Hoteller ved Eiffeltårnet

Klikk her for å finne et godt utvalg av hoteller i nærheten av Eiffeltårnet.

Ferie og Reiser

Om Ferie og Reiser

Ferie og Reiser er en reiseportal som formidler informasjon om forskjellige reisemål, charterturer, familieferier, og mer. Om du er på utkikk etter flybilletter, hotell, pakketurer eller annet innen reise, har du kommet til rett sted. Her finner du perfekte reisemål til sommerferie, høstferie, vinterferie, påskeferie eller andre gode reisetidspunkt.